Domaine de la Janasse

Domaine de la Janasse

adresse:
27 Chemin Du Moulin
By:
Courthézon (Postnummer 84350)
Beliggenhet:
Auvergne-Rhône-Alpes
Land:
France
Telefon:
+33 4 90 70 86 29
Nettsted:
http://www.lajanasse.com/

I 1967 returnerte Aimé Sabon fra sin militære tjeneste. Han tar over hans vingers vingårder (som tok sine druer i en kooperativ vingård) og svigerfaren (som solgte vinen til handelen).
I 1973 bygget Aimé sin egen kjeller. Dermed ble født Domaine de la Janasse, fra navnet på familiens gård som ligger i Courthézon, på et sted som heter "La Janasse". Aimé er ambisiøs. Bevisst på å eie en fantastisk terroir, fortsetter han å utvide området ved å kjøpe nye tomter. Fra 15 hektar går La Janasse nå 90 hektar.

På grunn av sin eksploderte struktur (mer enn seksti pakker) strekker La Janasse-eiendommen seg over en mosaikk av terroirer (se illustrasjon). Forsiktig studium og forskning på jord, eksponering og mikroklima har gjort det mulig å organisere vingården ideelt. Hvite druer og syrah plantes fortrinnsvis på sandkalkstein og eksponeres nordøst for å bevare friskhet, surhet og finesse.Mourvèdres plantet på leire-kalksteinsjord som er dekket med rullede småstein, får et veldig godt modenivå.

Denne spredningen av terroirene gir en stor kompleksitet i forsamlingene. Det legitimerer også bestemte viner som er Chaupin, Garrigues, Terre d'Argile og Terre de Bussières. For eksempel produserer vi på Chaupin og Les Garrigues late terroirs, 100% Grenache cuvées, den viktigste druen til den sørlige Côtes du Rhône. For oss når Grenache bare full balanse på kaldt jord. På varmere grunnlag må generøsiteten herdes av Mourvèdre og Syrah.

Bestselgere - Kjøp anbefalt Produsere av Domaine de la Janasse