Herdade do Mouchão

Herdade do Mouchão

Land:
Portugal
Telefon:
+351 268 530 210
Nettsted:
http://mouchao.pt/

Det fine, rullende landskapet i Portugal Alentejo-regionen, som ligger mellom Lisboa og Algarve, domineres av korkskoger og olivenlunder. I begynnelsen av 1800-tallet flyttet Thomas Reynolds her fra Porto, hovedsakelig for å bli involvert i korkbransjen.
Tre generasjoner senere kjøpte sitt barnebarn John Reynolds en 900 hektar stor eiendom med to små elver som løp gjennom den - Herdade do Mouchão. I tillegg til familiens korkvirksomhet satte han seg på å lage vin. Vineyards ble plantet og i 1901 bygget han en høyt taket adobe vingård (eller "adega") med hvite vasket vegger og et tradisjonelt rødt flislagt tak. Et destilleri ble lagt til vingården i 1929, der til idag Mouchão's pommacey brandy er produsert.
I løpet av 1950-tallet. Mens gården fortsatte å produsere kork, oliven, frokostblandinger og bakre griser og sauer (mye som det gjør i dag), begynte vinbransjen å ekspandere. Flere vinranker ble plantet, vinproduksjonen forbedret og flaskehandel begynte, erstattet den gamle tradisjonen med vin laget for bulk salg til lokale byer og landsbyer.
Etter 1974-revolusjonen ble eiendommen ekspropriert og kom tilbake til familien i 1985.I dag fortsetter herdaden Mouchão å bli drevet av etterkommerne til den opprinnelige familien hvis kjeller- og vingårdsarbeidere har vært sammen med dem i generasjoner. Prosessen er, som det alltid har vært, uberørt. Drue varianter er lokale, plukket for hånd og fot-trodden.
I den stadig skiftende verden av vinfremstilling, Herdade do Mouchão, forblir en tradisjonell, familiedrevet vingård.

Bestselgere - Kjøp anbefalt Produsere av Herdade do Mouchão