Leffe

Leffe

adresse:
Industrielaan 21 Boulevard Industriel
By:
Brussels (Postnummer 01070)
Beliggenhet:
Belgium
Land:
Belgium
Telefon:
070 222 919
Nettsted:
http://www.leffe.com/

Leffe, et brygge tradisjon siden 1240: Grunnlagt i 1152, Notre-Dame de Leffe var et kloster av Premonstratensian kanoner, dvs. munkene som lever i et samfunn preget av sin gjestfrihet.

Pilegrimer var alltid velkommen på Leffe og i 1420 kanonene besluttet å bygge et bryggeri for utarbeidelse av en sunn, forfriskende drikke (sykdommer som pesten kjørte tøylesløs gjennom regionen på den tiden, og koking av vann under toppen gjæringsprosess av Leffe øl drept alle bakterier). Etter den franske revolusjonen klosteret ble reetablert i 1929 Klosterkirken ble rekonstruert på den gamle gården grunnlag, som den vakre kirken fra det 18. århundre var blitt ødelagt. Hver munk hadde en bestemt oppgave, og var helt til tjeneste for menighetene.

Den Leffe klosteret i 1740, i sin storhetstid: i forgrunnen ser vi møllen med sin bindingsverksrom, ved hjelp av vannet i Leffe elva. I bakgrunnen, vendt mot hverandre, er to fiendtlige festninger: Montorgueil tårnet og borgen Crevecoeur. En lay bryggerimester jobbet for klosteret og gjort en Leffe øl som var så deilig at menigheten ønsket å drikke en Leffe på søndager i stedet for å gå i kirken. Abbeden måtte ta effektiv handling.

Klosteret og bryggeriet ble stengt under den franske revolusjonen, og syntes å være noe annet enn et fjernt minne, inntil klosteret ble reetablert i 1929 I 1952 abbed Nys og Albert Lootvoet besluttet å igjen ta opp brygging tradisjon for Leffe med sine godt bevoktede oppskrift og tilbyr et utvalg av deilig Leffe øl. I mellomtiden har AB-InBev tatt opp fakkelen og har forpliktet seg til å respektere tradisjonen av Leffe øl, som har blitt brygget etter samme oppskrift siden 1240.

Bestselgere - Kjøp anbefalt Produsere av Leffe