Quinta do Vale Meão

Quinta do Vale Meão

adresse:
Quinta Do Vale Meão
By:
Vila Nova De Foz Côa (Postnummer 5150)
Beliggenhet:
Douro, Guarda
Land:
Portugal
Telefon:
+351 279 762 156
Fax:
+351 279 762 207
Nettsted:
http://www.quintadovalemeao.pt/

I 1877 kjøpte D. Antónia Adelaide Ferreira, som allerede var eier av Douros største landbruksarv, i en offentlig auksjon 300 hektar jomfru til VN-kammeret i Foz Côa. Hennes drøm var å bygge fra bunnen av en modellutforskning, som materialiserte i henne all den store opplevelsen samlet seg gjennom hele livet som en forretningskvinne fra Douro.

Dette ambisiøse prosjektet ble fullført mellom 1887 og 1895. Det var den siste og mest betydningsfulle prestasjonen til den damen, som likevel likte det, siden den døde i 1896.

Siden da har gården alltid vært i besittelse av sine etterkommere. Fra 70-tallet tok hans trinete Francisco Javier de Olazabal over sin ledelse og begynte en lang prosess for å skaffe utdelte deler av sine slektninger og medeiere, og i 1994 ble han, sammen med sønnenes eneste eier av Quinta. Inntil da ble Quinta druene solgt til selskapet AA Ferreira SA, grunnlagt av etterkommerne av D. Antonia, og var på grunnlag av noen av sine beste viner. Denne forbindelsen fortsatte frem til 1998, året hvor Francisco Javier de Olazabal bestemte seg for å treffe seg som president for A.A. Ferreira SA dedikerer, sammen med sin sønn, vinmakeren Francisco de Olazabal og Nicolau de Almeida, til produksjon, aldring og kommersialisering av viner fra gården, gjennom etableringen av selskapet F. Olazabal & Filhos, Lda.

Fra 1980-tallet ble det gjennomført en betydelig omlegging av vingården, delvis som følge av eksproprieringen av landene nedsenket av Valeira-dammen. De nye vingårdene ble plantet i felt med separate druesorter, med Touriga Nacional som foretrukket, en kaste til da nesten forlatt i Douro, på grunn av sin lille produktivitet og vanskelige dyrking, men som viste seg å være spesielt godt tilpasset jord og klimatiske egenskaper av Douro Superior, som bidrar sterkt til kvaliteten og originaliteten til Quintas viner. Gitt at Quinta-landene har forskjellige geologiske egenskaper - skifer, granitt og alluvium - har vi forsøkt å dra nytte av dette mangfoldet for å sikre kompleksiteten.

Det er vår hensikt å utnytte til maksimal, for å få originalen og kompleksiteten til vinerne, kombinasjonen av de forskjellige tradisjonelle Douro-varianter, fra separate tomter og de forskjellige stilene som kommer fra jordens geologiske variasjon.

Vi favoriserer også kombinasjonen av tradisjonell vinprosessering i vinprodusenter med moderne teknologi. Til dette formål ble den 100 år gamle Adega dos Novos restaurert og totalrenovert, med respekt for sin vakre arkitektoniske utforming og restaurering av imponerende vingårder.

I 2007 ble også gjenopprettet Adega da Barca Velha, dedikert utelukkende til lagring av Port Wine.

Forvaltningen av selskapet er betrodd til Francisco Javier de Olazabal, som har lang erfaring innen vinsektoren Porto og Douro, og hans sønner Francisco, enolog ansvarlig for det tekniske området og Luisa, ansvarlig for det kommersielle og markedsføringsområdet.

De støttes av et ungt og motivert lag bestående av André Guedes innen vindyrkningsindustrien, Marcela Brites innen ønologi, Frederico Lobão i det administrative og logistiske området Pedro Calheiros Lobo i Exportação og Mário Passeira som ansvarlig for vingården.

De første vintene som ble utgitt var de i 1999 som ble godt mottatt av internasjonale kritikere

og av kjennere, som skjedde med de neste innhøstingene.

Bli kjent med vinerne nå.

Bestselgere - Kjøp anbefalt Produsere av Quinta do Vale Meão