Castillo Ygay Gran Reserva Especial Blanco 1986
Marqués de Murrieta (Rioja)
Produktet er ikke tilgjengelig i Norway
Spesifikasjoner · Castillo Ygay Gran Reserva Especial Blanco
Type Vin: | Vin hvitvin |
---|---|
Vintage: | 1986 Andre årganger |
Betegnelse: | Rioja (La Rioja,Spania) |
Vinprodusent: | Marqués de Murrieta |
Volum: | 75cl |
Resultat: | RP100 |
---|---|
Druer : | Viura (97%), Macabeu, Malvasía |
Paring: | forretterfisksjømatSkinke og pølserostBluefishkrabbegorgonzolaJamon Iberico |
Allergener: | Inneholder Sulfites |
Alkoholvolum: | 13.5 |
Lagring: | Gran Reserva |
---|
Beskrivelse · Marqués de Murrieta
Castillo Ygay Gran Reserva Especial Blanco 1986 (Viura, Macabeu og Malvasía)
SMAKS NOTATER AV Castillo Ygay Gran Reserva Especial Blanco 1986:
- Visning: dyp gull.
- Nese: en nydelig nese av mandler.
- Munn: stor, rik og vedvarende med saltvann vedvarende finish.
BENEVNELSE: Rioja.
Vineyard: Marqués de Murrieta
DRUER: 97% Viura og Malvasia 3%.
SAMMENKOBLING: iberisk skinke, stappet Capon, Woodcock bakt, truffled ost, hvitt kjøtt av okse, hake kokotxas.
TEMPERATUR: 14-15ºC
Leter du etter noe annet?
Se de beste Viner av Rioja ifølge meninger om vin hos Uvinum
Se alle årgangene til vin fra Castillo Ygay Gran Reserva Especial Blanco
Marqués de Murrieta
Kjøp VinerMarqués de Murrieta:
-
Castillo Ygay Gran Reserva Especial 2009
Rioja (Rødevin)
-
Castillo Ygay Gran Reserva Especial Magnum 2009
Rioja (Rødevin)
-
Marqués de Murrieta Reserva 2015
Rioja (Rødevin)
Eksperter · Castillo Ygay Gran Reserva Especial Blanco 1986
-
Robert Parker: 100/100 (Marqués de Murrieta Castillo Ygay Blanco Gran Reserva Especial 1986)
Jeg har vært veldig begeistret for denne vinen siden jeg først lærte at (en del av) det fortsatt var i sement som ventet å bli flaske i september 2013. Jeg betrakter den sjeldne, hvite Castillo Ygay, en av de største hvite vines noensinne produsert i Spania, og 1986 Castillo Ygay Blanco Gran Reserva Especial er et flott tillegg til porteføljen av vingården - en historisk vin som kommer tilbake til livet. Jeg gjorde en vertikal smak av mange av de gamle, historiske årene av denne vinen, og de er inkludert i en egen artikkel i dette samme emnet. Denne 1986 hadde sett lyset som en begrenset flytende flaske i 1992 og solgt rundt 1995, og noen flasker kan fortsatt bli funnet i markedet. Men det meste forblev ubottret og ble holdt på vingården, der det ble holdt i eik i 21 år, etterfulgt av seks år i sementvann til det ble flaske. Den har 13,5% alkohol, en ekstremt lav pH på 2,98 og 6,75 gram surhet (vinsyre). Den har en veldig subtil nese, og det er litt sjenert, litt lukket først. Det ble bare flaske for et og et halvt år siden, og det er ikke gal å si at vinen viser ekstremt ung. Vinen viser mer åpen dagen etter, da den har utviklet noen nyanser av sopp og verbena te.Dette er for det meste Viura med kanskje en klemme Malvasía Riojana (alias Alarije). Ganen er både kraftig og elegant, med ypperlig surhet og stor lengde, med volum og skarphet, med mineral, umami-drevet finish. Det fyller munnen din, kittles i smaksløkene dine og gir deg salivat. Det er ikke noe negativt om vinen; Det er ingen overflødig eik, ingenting uklart, ingenting å forbedre ... kanskje flasken som brukes! Jeg tror dette er en perfekt vin. Det ser ut til å bli yngre og yngre med tiden i glasset; Det ser ut til å bli mer fokusert og skarpere, og jeg har ingen tvil om at vinen vil utvikle seg og vare for en veldig veldig lenge i flasken. Jeg holdt den åpne flasken i nesten en uke og vinen flyttet ikke en tomme - ingen oksidasjon eller tegn på tretthet. Etter å ha smakt mange andre årganger, inkludert også perfekt 1919 (som fortsatt går sterk i alderen 97), har jeg ingen tvil om at vi snakker om en hvit i de neste 50 årene. Ser på de eldre årene, kan jeg til og med undervurdere levetiden. Den potensielle neste utgivelsen kan være 1998 på ikke mindre enn ti år. Ja, jeg er redd, den oppgitte prisen her synes å være riktig (men ikke tilstrekkelig), men denne andre verdenskvite 1986 har blitt priset i stratosfæren.Dessverre gjør spekulative prislappen meg veldig sint, men prisen påvirker ikke poengsummen. Vinen er ganske enkelt fantastisk. Det eneste problemet her er prislappen, som jeg bare kan si at da jeg gikk for å smake på vinen, benyttet jeg også muligheten til å kansellere en ordre jeg tidligere hadde satt inn for ett tilfelle av denne vinen. Til denne prisen vil jeg ikke kjøpe. Så synd.
Omtaler
Fremhevet anmeldelse om Castillo Ygay Gran Reserva Especial Blanco 1986
Publisert 11/07/19 klokka 12.19
4/
Castillo Ygay Gran Reserva Especial Blanco 1986
Flere anmeldelser av Castillo Ygay Gran Reserva Especial Blanco 1986
Publisert 22/03/18 klokka 04.04
2 /
Publisert 31/05/18 klokka 23.04
4 /
Castillo Ygay Blanco 1986
Vin fra Rioja kjøpes igjen.
Publisert 30/05/18 klokka 02.04
4 /
Castillo Ygay Blanco Gran Reserva Especial Boks 1986
En god vin fra Malvasía.
Publisert 26/10/18 klokka 03.46
4 /
Publisert 16/04/18 klokka 17.28
4 /
Castillo Ygay Blanco Gran Reserva 1986
Etter å ha blitt smakt av Luis Gutierrez, er ansvarlig for utgivelsen av Robert Parker The Wine Advocate 'i Spania kritiker sier det er 'en av de beste hvite vinene jeg har smakt i hele mitt liv.' Ygay White Castle Spesial Gran Reserva 1986 står som den eneste vin som oppnår den høyeste poengsummen, en vanskelig prestasjon selv om mulig å være en hvitvin.
Denne milepælen ikke bare markerer et før og etter i historien om spanske viner, men også fremhever hardt arbeid, seriøs og ærlig som alltid har preget Marqués de Murrieta og Cebrián-Sagarriga familien som leder prosjektet. Om å feire 165 år siden hans fødsel, er den første vingård i Rioja, som ledes av Vicente Cebrian-Sagarriga, Greve av Creixell, mer levende enn noensinne.
Med denne årgangen, tar vingården sin lange tradisjon med å utvikle Ygay Castillo Blanco, og gjør en best mulig måte: presentere markedet en vin som fyller 30 år. For å vurdere vin, ledet av den prestisjetunge Robert Parker gjorde en vertikal smaking av Ygay Castillo Blanco, fra 1919 til 1986. Blant de årganger smakt, kritikeren også ga toppkarakter til to andre historiske årganger: Ygay Castillo Blanco Gran Reserva spesielt 1919 og 1932. merket står som den eneste i verden for å oppnå 100 poeng Parker tre ganger i en smaking, og så 100 år med høye poengsummer.
Etter å ha tilbrakt 252 måneder i amerikanske eikefat av 225 liter og 67 måneder i betongtanker, er vinen alderen i flasker for mer enn tre år å nå 30 år etter samlingen av drue, det beste uttrykket i dette kom fra den første vingård i Rioja, Marques de Murrieta grunnlagt i 1852.
Castle Ygay -tinto og hvit- representerer raison d'être av Marqués de Murrieta: å lage viner som bryter gjennom tid, forblir i historie og er plassert på toppen av globale fortreffelighet for alltid.
Egen Vineyard: Druene som denne vinen er laget er fra Chaplaincy Pago, plantet i 1945 og ligger i den høyeste delen av vår Ygay Finca til 485 meter. Rioja Alta.
BLEND: 97% Viura, 3% Malvasía.
Innhøsting Manuell: begynte i begynnelsen av oktober, med langsom og gradvis tempo. Værforholdene så oppmerksom og hjalp optimal utvikling av drue og optimal modenhet. Viura variasjon, store og små korn klynge, var den første til å bli høstet. Med gradering 13, 5% og høy i surhet.
Vinproduksjon: Hele haug ble knust og deretter presset av tre vertikale pressedobbeltskrue-ekstruder. Fermentering ble utført i amerikansk eik Tino.
Antall flasker: 8. 125 flasker (75 cl).
Sammenkobling: iberisk skinke, fylt Capon, Woodcock bakt truffled ost, hvitt kjøtt av okse, hake kokotxas etc.
Forbruker Anbefaling: betjener ved en temperatur mellom 14 ° C og 15 ° C.
Publisert 12/09/17 klokka 05.14
4 /
skinnende gull
nese
subtile nesen først, men gradvis det er å åpne opp for å utvikle noen nyanser av sopp og verbena te
munn
Ganen er kraftig og elegant, med utmerket surhet og stor lengde, volum og skarphet, med et mineral touch og ferdig med umami (en av de fem grunnleggende smaker som bokstavelig talt betyr 'velsmakende')
motstandere
Det anbefales med iberisk skinke, fylt Capon, Woodcock bakt, truffled ost, hvit kalv og hake kokotxas
Publisert 26/04/17 klokka 05.29
4 /
- Vis: 1986 White Castle Ygay har en lys gull farge
- Nese: Nose: subtil i begynnelsen, men etter hvert det er å åpne opp for å utvikle noen nyanser av sopp og verbena te
- Smak: Vinen Castillo Ygay White er kraftig og elegant, med utmerket surhet og stor lengde, volum og skarphet, med et mineral touch og ferdig med umami (en av de fem grunnleggende smaker bokstavelig & # 39; velsmakende & # 39;)
En av de beste spanske gjennom tidene og verdig hvite viner fra den magiske tallet på 100 poeng Parker
Castle Ygay White Spesial Gran Reserva 1986 er en hvitvin skjult nesten i hemmelighet og med en perfekt tenor av kritikken mot Luis Gutierrez, liten smakebit av The Wine Advocate resultat, i henhold til hvilke det vil ikke ta mindre enn 10 år for å gå tilbake til å nyte en legge omfanget av dette blant de store hvite viner fra Marqués de Murrieta reserve
En av de tingene som overrasket oss kritikken Gutiérrez er følelsen av vitne til en vin, som til tross for sine 21 år med fat aldring og ekstra mer enn 5 år i betong beholdere er veldig ung og kan gi optimale resultater det neste halve århundret som bare de beste vinene i verden kan gjøre
Produsert bare 8125 flasker vin Castillo Blanco Ygay 1986 Spesial Grand Reserve og sin blanding består av 97% Viura, Malvasia 3%
Publisert 05/01/17 klokka 05.00
4 /
Marques de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Blanco 1986
Publisert 11/09/16 klokka 05.02
4 /
Sammenkobling: iberisk skinke, stappet Capon, Woodcock bakt truffled ost, hvit kalv, kokotxas hake.