Musserende vin

Vis alle produkter i Musserende vin

Musserende vin er navnet gitt til vin laget med to fermenteringer, vanligvis en normal en som enhver annen type vin og en ny gjæring i flasken vekkende at bobler er igjen i flasken med eller uten tilsatt sukker.

Musserende vin produsert ved denne fremgangsmåten er kalt Liers, selv om det finnes andre alternative metoder slik som å fullføre den andre fermentering i tanken eller sett bobler av karbondioksid.

Musserende vin er et navn som inneholder Champagne, Cava og andre glitrende som spumante, prosecco, ... Den grunnleggende forskjellen mellom dem er behandlingen området, som Champagne som bare kan utvikle seg i regionen med samme navn, i Frankrike, og Cava kjellere kun berettiget under navnet spansk opprinnelse med samme navn. Prosecco er vanlig i Italia.

Musserende viner er klassifisert på to måter: den aldrende tid, Reserve, Grand Reserve, samt sweetess, Semi Dry, Kles, Brut, Brut Nature. I dette tilfellet er semi-tørr musserende vin er den søteste, Brut Nature den mindre søt, vanligvis laget med den gjenværende sukker og uten å legge mer.

En musserende vinkan gjøres med viner fra ulike årganger, lagt før den andre gjæring, for å få glitrende rosé, eller visse smaker. Hvis vinene er laget av et enkelt vintage kalles Cuvée. Det blir som regel en god kvalitet musserende vin.

Kjøp Musserende vin på nettet.

Se mer

Drinks&Co anbefaler

Musserende vin: Bestselgere

vis alle

Musserende Vin: Magnum

vis alle

Musserende Vin: Robert Parker-poeng

vis alle