Rødevin

Vis alle produkter i Rødevin

Rødvin er den mest universelle type vin, vin per excellence, den mest brukte og trolig den første vinen produsert i historien Rødvin og røde druer er vanligvis forbundet med:. Røde viner ta fargen på saften av druen, som vel som de skins som er macerated for litt tid å skaffe sine egenskaper: farge, aroma, kropp og tanniner.

Å produsere rødvin, noen av de mest brukte druene er Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Syrah, Grenache, Tempranillo, Malbec, Tannat og Carmenere.

Rødvin kan være flaske eller behandlet etter aldring i rustfrie ståltanker eller beholdere av tre, tønner og kar. Løpet er den vanligste aldrende metoden og de kan være fransk eik, amerikansk og russisk.

Rødvin er produsert over hele verden, selv om de store produksjonsområdene er Bordeaux, Burgund, Napa Valley, Toscana, Rioja (Spania og Argentina), og Mendoza.

Noen land klassifisere rødvin i henhold til aldring, og snakker om unge, crianza, reserve, store reserver, blander, Garrafeira ... samt produksjonsåret, Cuvée og vintage røde viner.

Kjøp Rødevin på nettet.

Se mer

Drinks&Co anbefaler

Rødevin: Bestselgere

vis alle

Rødevin: Magnum

vis alle

Rødevin: Robert Parker-poeng

vis alle