Sterkvin

Vis alle produkter i Sterkvin

Hetvin, også kjent hetvin, brennevin brennevin eller vin vin, er navnet på vinen som er laget for å inneholde en høyere alkoholprosent enn normalt. En generøs vin har vanligvis mellom 15 og 23 °, mens fortsatt viner (rød, hvit og rosa) ikke overstiger 14.5º alkohol.

Opprinnelsen til sterkvin er i 100 år krigen mellom Frankrike og England. Under krigen britene ikke kunne kjøpe vin i Normandie eller i Bordeaux, som hittil, og måtte hamstre fjerne kyster, Oporto og Cadiz. For vin kom i god stand til bestemmelsesstedet, ble de lagt til en mengde alkohol vin eller litt brandy (de er på vei), noe som gir opphav til sterkvin.

Det er to måter å tilberede klassiske sterkvin:

  • Legge vin alkohol vin (must eller vin alkohol destillert fra vin til ikke miste sin status som vin).

  • Ved hjelp av rosiner, eller botrytis, eller sol, med en høyere konsentrasjon av sukker for å produsere mer alkohol i alkoholisk gjæring.

De mest kjente sterkviner de av Sherry, Montilla-Moriles, og noen viner som er best klassifisert som godteri, hva slags viner Port, Sauternes, Tokaj og Ice Wines.

Som for ekteskap, tørre sjenerøse viner kombinere godt med forretter og pølser. I stedet er en søt hetvin ideelt å drikke med desserter, sjokolade, med foie gras og alderen ost.

Kjøp Sterkvin på nettet.

Se mer

Drinks&Co anbefaler

Sterkvin: Bestselgere

vis alle

Sterkvin: Robert Parker-poeng

vis alle