Vodka

Vis alle produkter i Vodka

Vodka slik vi i dag kjenner til den, er et klart brennevin med alkoholprosent på mellom 37 og 60 %. Det russiske ordet vodka betyr lite vann. Vodka har vært destillert i øst Europa i over 800 år. Den type vodka som vi drikker i dagens verden ble først produsert i St Petersburg på 1800-tallet. Vodka har blitt laget av de råstoffene som har vært enklest og billigst å få tak på, hvete, bygg, rug, poteter eller mais.

Vodka blir oftest drukket ren, det vil si uten is eller andre tilsetninger, men den er også en populær ingrediens i miksede drinker. Av de mest kjente har vi Screwdriver, Cosmopolitan og Bloody Mary.

De lærde strides om vodkaen sin begynnelse. Over mange hundre år ble det produsert drikker som er meget forskjellig fra den vodkaen vi kjenner i dag. Den hadde en helt annen smak, og opprinnelig hadde den mye mindre alkohol. Den ble hovedsakelig brukt som medisin. Destillering ble benyttet fra 700-tallet, og en kunne da oppnå en høyere prosent alkohol på drikken.

Den første skriftlige referansen til vodka finner man i et gjeldsbrev fra 1405 i Polen. Vodka produksjonen skjøt fart på middelalderen.

Kjøp Vodka på nettet.

Se mer

Drinks&Co anbefaler

Filtre

På salg

Vodka: Bestselgere

vis alle

Vodka: Rusland

vis alle

Vodka: Polen

vis alle

Vodka: Frankrijk

vis alle